de Bibliotheek op School (dBoS)

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze wel of niet lezen. Leren begint bij lezen. Kinderen die lezen leuk vinden, gaan meer lezen en worden beter in lezen en in taal. Dit is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Wie goed leest en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het dan alleen om kennis? Nee, zeker niet! Verhalen en gedichten helpen het kind ook om zich beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Zo komen kinderen beter mee in de samenleving.

Samen met het onderwijs staat de Bibliotheek voor leesplezier! Een leesconsulent zorgt namens de Bibliotheek voor een ruime en gevarieerde collectie boeken op school. Zij verzorgt daarnaast activiteiten in de groepen om het lezen te stimuleren en heeft aandacht voor mediawijsheid. Alle leerlingen van de school worden lid van de Bibliotheek, zodat ouders met hun eigen kind de Bibliotheek kunnen bezoeken. Dit stimuleert het thuislezen.

Ben je nieuwsgierig over de mogelijkheden voor jouw basisschool? Wij gaan graag met je in gesprek! Voor meer informatie kan je mailen met Elly Pijpers, elly.pijpers@bibliotheeknijkerk.nl

Meer informatie over leesplezier? Lees de folder ‘Plezier in lezen’