Vacature Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Taalvrijwilliger worden

Weet je al dat je met een uur per week het verschil kunt maken in het leven van een ander? Je kunt je tijd flexibel indelen in overleg met je deelnemer. En natuurlijk kun je tussendoor gewoon op vakantie. Vrijwilligerswerk kan je leven verrijken.

Na aanmelding krijg je als vrijwilliger een intake. Voordat je aan de slag gaat, volg je de basistraining (vier dagdelen). Hier krijg je informatie over laaggeletterdheid en handvatten hoe je jouw deelnemer op maat kunt begeleiden. Je leert, motiveert en stimuleert.

Na de training word je gekoppeld aan iemand die de Nederlandse taal beter wil leren, bijvoorbeeld anderstaligen zoals asielzoekers en Oekraïners. Na een kennismaking start het leertraject. Je bespreekt de leerdoelen en treft elkaar 1x per week in de Bibliotheek.

Het is ook mogelijk een taaltraject te combineren met rekenen en/of werken op de computer.

Aanmelden
Aanmelden kan door te bellen met 033 2450014, een email te sturen naar digitaalhuis@bibliotheeknijkerk.nl  of via onderstaande knop het formulier in te vullen.

Aanmelden als vrijwilliger